Austrės su citrina
Ingredientai:
- Austrės
- Citrinos
Austres atidaryti ir sudėti ant grūsto ledo arba išdėlioti į paprastą plačią lėkštę. Lėkštės viduryje išdėlioti citrinos ketvirčius. Citrinos sultys ant austrių lašinamos ne tik dėl skonio, bet ir dėl to, kad nuo rūgšties austrės tarsi „pašiurpsta".
Austrės su ikrų putėsiais
Ingredientai:
- 6 vidutinio dydžio austrės,
- 50 g. juodųjų ikrų,
- 1 kiaušinio trynys,
- 0,2 l pieno,
- Prieskonių (labiausiai tiks rozmarinai ir baltieji pipirai).
Austres atveriame, išpilame jų skystį, jį truputį pakaitiname ir nuplikome austres. Perkošiame skystį per marlę, supilame pieną, kiaušinio trynį ir kuo puriau masę išplakame. Sudedame austres atgal į geldeles, ant kiekvienos iš jų šaukšteliu užkrečiame putėsių, uždedame ant viršaus gražius kauburėlius iš ikrų, paskaniname prieskoniais. Patiekiama nedelsiant.
Apkeptos austrės
Ingredientai:
- 24 austrės
- 50 - 75 g. sviesto
- 1 valgomasis šaukštas šviežių kapotų petražolių
- 50 g. tarkuoto kieto sūrio
- šviežių pjaustytų krapų
- garstyčių
- česnakų
- džiuvėsėlių
- keli citrinos griežinėliai
- druskos ir pipirų
Kruopščiai nuvalykite austres, atidarykite jų geldeles, išpilkite skystį, tada išimkite jas iš geldelių ir vėl nuplaukite.
Keptuvėje pakaitinkite sviestą ir sudėkite petražoles, krapus, garstyčias, česnakus ir gerai išmaišykite. Įberkite prieskonių ir palikite mišinį atvėsti. Pripildykite geldeles šio šalto mišinio ir ant jų uždėkite austres. Ant viršaus pabarstykite takuoto kieto sūrio ir džiuvėsėlių. Ant kiekvienos austrės uždėkite po gabalėlį sviesto ir kepkite 5 minutes 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Papuoškite citrinos griežinėliais.
Austrės su soja, kalendra ir laimu
Ingredientai:
- Vieno laimo sultys
- keli lašai "Tabasco" padažo
- 150 ml. sojos padažo
- šviežios kalendros
Šių ingredientų pakanka apie 48 austrėms. Vienu metu atidarykite 6 austres, išpilkite dalį skysčio iš geldelių. Apšlakstykite austres soja, "Tabasco" lašeliais, laimo sultimis ir apibarstykite šviežiai kapota kalendra. Patiekite iš karto.
Siūlomi vynai:
- Nepenthe Tryst White
- Nepenthe, Adelaide Hills, Australia
Apkeptos austrės su Balzamiko padažu
Ingredientai:
- Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 4 v.š. miltų
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 a.š. kaparėlių
- Alyvuogių aliejaus
- 6 a. š. balzaminio acto
- Mėgiamų salotų lapų
Atidaryti šviežias austres, nupilti skystį. Lėkštėje išdelioti tuščias geldeles, uždėti ant jų salotų lapų. Tiek ingredientų užtenka 24 austrėms. Miltus sumaišyti su druska, juose apvolioti austres. Svogūną pakeptinti, kol suminkštės, suberti kaparėlius ir balzaminį actą. Atskiroje keptuvėje apkepinti miltuose apvoliotas austres. Sudėti jas į geldeles su salotų lapais, apšlakstyti šiltu padažu ir apibarstyti juodaisiais pipirais. Patiekti.
Siūlomas vynas:
Vouvray Sec, Vigneau Chevreau, Chancay, Loire, France
Austrės su česnaku ir Balzamiko actu
Ingredientai:
- Austrės
- 10 skiltelių česnako
- 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- 6 valgomieji šaukštai Balzamiko acto
- žiupsnelis baltųjų pipirų
Smulkiai supjaustykite 10 skiltelių česnako ir sumašykite su cukrumi, raudojono vyno actu bei žiupsneliu pipirų. Palikite pastovėti apie 10 minučių.
Patiekite vienoje lėkštėje su šviežiomis austrėmis.