Kadangi austrių yra daugiau nei 50 rūšių, dažnai jos yra grupuojamos. Šios grupės gali būti sudarytos pagal austrių dydį ar formą.
Austrės suskirstytos į dvi šeimas: plokščiosios (angl. flat) ir giliosios (angl. deep).
Giliosios austrės klasifikuojamos žymint raidėmis, kurios turi atitikmenį dydžiui. Giliosios austrės iš Ramiojo vandenyno pirmą kartą buvo atvežtos į Europą iš Japonijos 1970 m. ir ilgą laiką eksportuotos tik iš šios šalies. Būtent todėl jos dažnai dar vadinamos japoniškomis.
Raidė | Dydis | Svoris (gr) | Ilgis (cm)* |
P | Mažos | 30-65 | 6-8 |
M | Vidutinės | 66-80 | 8-10 |
G | Didelės | 81-100 | 10-13 |
TG | Labai didelės | 101-104 | 13-16 |
TTG | L. labai didelės | 141+ | 16+ |
*Ilgis apytikslis
Plokščiosios austrės auginamos Viduržemio jūros ir Atlanto vandenyno pakrantėse. Jų dydis žymimas nuliais. Kuo didesnės austrės, tuo daugiau nulių (didžiausios – 0000, sveria 120 g ir daugiau).
Dydis | Svoris (g) |
0000 | 121+ |
000 | 101-120 |
00 | 91-100 |
0 | 81-90 |
1 | 71-80 |
2 | 61-70 |
3 | 51-60 |
4 | 41-50 |
Gurmanai ypač vertina tokias austres, auginamas Prancūzijoje. Jų yra dešimtys veislių, iš kurių keturios populiariausios ir Lietuvoje:
Belon – šiek tiek aštroko skonio,
Gillardeau – saldokos, su jodo prieskoniu,
Arcachon – labai saldžios su lengvu riešutų poskoniu,
Prat-Ar-Coum – mėsingos, minkštos, delikataus skonio,
Fine de Claire - rafinuoto skonio austrės megėjams,
Fine de Claire Verte - žalsvo atspalvio austrės tikriems austrių žinovams,
Speciale de Claire - mėsingos, rafinuoto skonio,
Pousse en Claire - itin mėsingos, didelės, sultingos ir minkštos.